MENIU

Pfizer solicită MS din Japonia aprobarea vaccinului antiCovid în Țara Soarelui Răsare

Pfizer solicită MS din Japonia aprobarea vaccinului antiCovid în Țara Soarelui Răsare

Compania farmaceutică americană Pfizer a solicitat, astăzi, Ministerului Sănătăţii din Japonia să aprobe vaccinul său anti-COVID-19 pentru a putea fi administrat în această ţară, potrivit unui comunicat al filialei japoneze a companiei, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Pfizer este prima companie farmaceutică ce prezintă o solicitare de acest tip în Japonia. Dacă va fi aprobată solicitarea, campania de vaccinarea ar putea începe în martie 2021.

Compania farmaceutică americană a predat ministerului materialul privind testele clinice realizate până acum, precum şi alte teste, iar în prezent desfăşoară un studiu la nivel naţional pentru a evalua siguranţa, toleranţa şi imunogenicitatea vaccinului, în cadrul căruia a fost administrat a doua doză.

"Se aşteaptă ca datele principale să fie obţinute în februarie anul viitor, iar rezultate se vor finaliza şi vor fi trimise imediat ce vor fi complete", notează Pfizer în text.

"Japonia şi Pfizer au ajuns la un acord privind furnizarea a 120 de milioane de doze de vaccin, suficiente pentru 60 de milioane de persoane, reprezentând mai puţin de jumătate din populaţia ţării, în valoare de 126 de milioane de dolari.

Ţara asiatică a semnat acorduri şi cu compania americană Moderna şi cea britanică AstraZeneca, care au dezvoltate alte două candidate promiţătoare pentru a avea suficiente doze şi a putea acoperi totalul populaţiei când vaccinurile vor trece toate testele.

Până în prezent, SUA şi Marea Britanie au început deja vaccinările anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Japonia a înregistrat 187.103 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și 2.739 de decese. Țara se află pe locul 47 la nivel mondial în clasamentul celor mai afectate state de noul coronavirus. 

Mai multe articole despre:
japonia vaccin anticovid pfizer