MENIU

Pfizer mai face un pas înainte în lupta anti-COVID: Compania va solicita în septembrie aprobarea vaccinul său pentru copii cu vârste între 2 și 11 ani

Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia

Veștile bune se țin lanț! Pfizer va solicita în septembrie aprobarea ca vaccinul anti-Covid-19 său să fie administrat copiilor cu vârste între 2 și 11 ani. Un anunț în acest sens a fost făcut, ieri, de companie pentru analiștii și reporterii de pe Wall Street cu ocazia comunicării rezultatelor trimestriale ale companiei farmaceutice americane. 

Pfizer va aplica în această lună pentru aprobarea deplină, astfel încât vaccinul să fie administrat tuturor persoanelor între 16 și 85 de ani, iar în august se așteaptă să comunice primele date ale studiilor clinice privind siguranța vaccinului pentru femeile însărcinate, relatează HotNews.ro.

În tot acest timp, continuă să se facă pași importanți pe frontul luptei împotriva noului coronavirus. O dovadă în acest sens este dată de faptul că Agenția Americană a Medicamentului (FDA) este așteptată să emită autorizația de urgență pentru ca vaccinul să fie administrat copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, fapt ce s-ar putea întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

În prezent, vaccinul Pfizer-BioNTech este administrat adulților după autorizația de urgență primită de companii în luna decembrie a anului trecut. Autorizațiile de urgență sunt temporare și pot fi revocate când încetează starea de urgență pentru sănătatea publică.

Obținerea aprobării depline de la FDA va însemna, printre altele, posibilitatea vânzării vaccinului direct către populație. Procesul de aprobare va dura luni de zile.

Vă reamintim că Statele Unite ale Americii urmează să autorizeze vaccinul Pfize/BioNTech anti-COVID-19 pentru copii cu vârste între12 și 15 ani. Se pare că o decizie în acest sens ar putea fi luată după ce Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său ce poate fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între intervalul mai sus menționat.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, relatează CNN, preluat de G4Media.ro.

Vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în Statele Unite pentru persoanele de peste 16 ani.