MENIU

Petrecerile private aduc bani buni Parlamentului. Cât costă să închiriezi o sală?

Revelion Palatul Parlamentului

Petrecerile private aduc bani buni Parlamentului. Aproape un milion de euro a intrat în bugetul Camerei Deputaţilor, de pe urma lor, anul trecut. Recepţii, baluri, petrecerea de Revelion sunt doar câteva dintre evenimentele pentru care s-au închiriat săli din Palatul Parlamentului.

În ultimii ani, petrecerile de Revelion la Parlament au devenit o modă. Acum doi ani, invitaţii au petrecut în stilul anilor `20, iar anul trecut evenimentul s-a numit "Galele Filmului de la Hollywood." Invitaţii au plătit între 100 şi 300 de euro.

Nu puţini sunt banii necesari închirierii unei săli în Parlament. Preţurile pornesc de la 1.000 de euro pe zi şi pot depăşi 4.000 de euro. Potrivit Gândul, opt dintre sălile Palatului Parlamentului pot fi închiriate.

Sala „Unirii”, cea mai căutată, este şi cea mai mare, cu o capacitate de până la 2000 de persoane, iar tariful pe zi ar fi de 4.500 de euro. Acelaşi tarif îl are şi sala "Cuza", deşi are o suprafaţă mai mică, dar şi sonorizarea e inclusă. Cel mai mic spaţiu îl oferă sala „Nicolae Bălcescu”. Aceasta, cu tot cu sonorizare, poate fi închiriată cu 1.400 de euro/zi.

Tarifele nu sunt însă bătute în cuie. Pot fi majorate în funcţie de pretenţii. De exemplu, garderoba costă suplimentar 30 de euro, pe zi. Chiar şi drapelul românesc poate fi închiriat, pentru 2 euro pe zi.

Alta este oferta pentru instituţii şi autorităţi publice. Deputaţii, grupurile parlamentare, comisiile permanente au gratuitate totală, în timp ce partidele politice parlamentare au un discount de 25%. În schimb, Administraţia Prezidenţială, Curtea Constituţională sau chiar ONG-urile beneficiază de reducere 50%.