MENIU

Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR: Cred că Sorin Oprescu va fi adus în România

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu (arhivă)

Înainte de a decide să-l elibereze pe cauțiune pe Sorin Oprescu și să-i interzică părăsirea Greciei, magistrații eleni i-au audiat, luni, pe câțiva martori din dosar. Printre cei care au dat declarații s-a aflat atât partenera de viață a fostului edil, Adriana Nica, dar și Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR. Într-o intervenție la Realitatea Plus, acesta a dezvăluit o parte din discuțiile pe care le-a avut cu magistrați, dar a oferit și o opinie, ca specialist, privind șansele ca Oprescu să fie readus în România.

Petre Lăzăroiu a afirmat că, în calitate de martor, a încercat să le răspundă magistraților eleni la întrebări, în măsura în care le-a putut oferi informațiile cerute.

"M-au întrebat, de când îl cunosc, în ce împrejurări. Judecătorii eleni au fost foarte interesați de aspecte din dosar, dar eu nu i-am putut lămuri, pentru că nu cunosc dosarul, însă le-am spus ceea ce știu despre persoana Sorin Oprescu și despre sistemul judiciar din România.

M-au întrebat, de pildă, dacă decizia mi se pare corectă. Nu, nu mi se pare corect ca judecătorul să insereze opinii personale legate de inculpat, mai ales că acest tratament nu a fost aplicat tuturor, ci doar lui Oprescu. Deci sunt niște chestiuni care nu cadrează cu regulile corecte și cu poziția unui judecător din România," a afirmat Petre Lăzăroiu, în direct la Realitatea Plus.

Fostul judecător CCR a mai afirmat că magistrații eleni au fost extrem de manierați. Pe de altă parte, întrebat care sunt șansele ca fostul edil, condamnat în România la 10 ani cu executare, va fi extrădat din  Grecia, Lăzăroiu a afirmat că e greu să dea un pronostic, dar crede totuși că Oprescu va fi redus în România, pentru că "e decizia justiției unui stat membru al Uniunii Europene, iar Grecia este și ea în UE". 

Sorin Oprescu, lăsat în LIBERTATE de judecătorii din Grecia