MENIU

Petre Daea a explicat cum a ajuns nora sa, dansatoare, la APIA: „O fragă de fată, e dreptul ei constituțional. Pasiune pentru agricultură în familie”

Petre Daea - ministrul Agriculturii

Petre Daea - ministrul Agriculturii este în centrul unui nou scandal! Acesta este acuzat ca a transformat ministerul într-un un adevărat club de familie, din care fac parte fiica, ginerele, nora, dar și soția sa. Cel mai recent a intrat în această „organizație” nora lui Petre Daea, care lucra anterior la propria afacere de cursuri de dans. Despre angajarea acesteia, Petre Daea spune că „a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs”, fiind candidat unic.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a explicat, joi, la un post de radio, angajarea tuturor membrilor familiei sale în instituții aflate în subordinea sa prin faptul că „este o pasiune pentru agricultură în familie”, iar nora sa, angajată la APIA, unde soția lui este șefa Resurselor Umane, este „o fragă de fată”.

Nora sa, Antonia Luchian, de profesie dansatoare, a fost angajată la APIA, unde soția lui Petre Daea este șefă la Resurse Umane.

„Haideți să discutăm cu calmul necesar și înțelepciunea cuvenită. Tinerețea trece și prin experiența asta a momentului în care o copilă de 7 ani făcea și ea gimnastică și apoi a performat prin activitatea asta atât intern cât și internațional. Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție pentru că este absolventă de ASE și dacă ați vedea, eu am pe telefon pentru că m-am gândit că mă întreabă lumea, a absolvit-o cu media 10. Și liceul l-a terminat tot cu media 10. Și pregătindu-se în vedere exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs. E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să și aleagă drumul acesta. Întâmplător sau nu, socrul domniei sale, care sunt eu, nu avea nicio legătură cu APIA pentru că în 2020 Petre Daea nu avea nicio legătură.

Soția mea este acolo din 2010, dublu licențiată, are această misiune de a răspunde de resursele umane. Nici soția mea, nimeni altcineva, nu are cum să interzică cuiva, fie ea și nora ei, să se prezinte la un examen și dacă ia examenul cu nota pe care a luat-o, n-are nicio relevanță”.

Întrebat dacă nora a fost singurul candidat, Petre Daea a răspuns: „Păi dacă nu au mai fost alții. Cine îi determină pe alții să nu candideze. Nu există niciun conflict de interese. Este un copil ca oricare altul”.

Mai multe articole despre:
daea club familie nora