MENIU

PETER BROOK, omagiat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

PETER BROOK, omagiat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Filme cu şi despre regizorul englez Peter Brook, dar şi versiuni filmate ale unor piese celebre montate de acesta vor fi prezentate în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), cineastul urmând să primească şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul secţiunii "Film" a FITS vor fi prezentate şase filme cu şi despre regizorul britanic Peter Brook, dar şi versiuni filmate ale unor piese celebre montate de acesta de-a lungul timpului.

Primele două pelicule - "Livada de vişini" (1982) şi "Tragedia lui Carmen" (1971) - vor fi prezentate, luni, în sala Studioului Astra Film din municipiul Sibiu. Spectacolul filmat "Livada de vişini", după piesa lui Cehov, a fost realizat de Peter Brook în 1982 pentru televiziunea franceză.

Marţi, vor fi prezentate filmele "Regele Lear" şi "Tragedia lui Hamlet", iar ultimele două filme vor fi prezentate în 13 iunie. Este vorba despre "Peter Brook, despre spaţiul gol", film realizat după o prelegere a regizorului pe această temă susţinută în 1992, şi "Brook despre Brook, un portret intim", film realizat de fiul lui Peter Brook, în 2001.
"Un portret al unui om de familie şi al unui om discret. Un portret al unui om la locul de muncă. Un portret intim şi radiant. Pentru că se lasă văzut de către fiul său Simon, un tânăr regizor de filme şi documentare, marele regizor englez de teatru, în vârstă de 76 de ani, Peter Brook, dezvăluie, pentru prima dată, o parte din detaliile private din viaţa sa ca artist, tată şi fiu. Brook vorbeşte despre munca sa şi principalele momente ale carierei sale", se arată în caietul-program al FITS.

În penultima zi de la FITS, în 14 iunie, Peter Brook va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu. Regizorul a anunţat că nu poate participa la eveniment, fiind implicat în multe proiecte, dar va fi prezent fiul său, Simon Brook.
FITS se desfăşoară în perioada 6 - 15 iunie şi prezintă publicului peste 380 de evenimente - spectacole de teatru, circ, muzică, dans, filme, expoziţii diverse, dar şi ateliere şi workshop-uri.

Mai multe articole despre:
Sibiu teatru FITS 2014 peter brook