MENIU

Peste opt tone de alimente, confiscate de pe litoral după ce au fost găsite cu nereguli

Peste opt tone de produse alimentare neconforme, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, au fost confiscate, în ultima săptămână, de inspectorii DSVSA Constanţa, care au dat amenzi de peste 23.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanţa, medicii veterinari au făcut, săptămâna trecută, aproape 300 de controale la operatori din industria alimentară, peste 200 dintre acestea fiind în cadrul Comandamentului Estival, scrie News.ro.

“În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, transportul de produse alimentare fără autorizaţie sanitără veterinară, precum şi nerespectarea condiţiilor microbiologice de comercializare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

În urma neregulilor constatate au fost date 27 de amenzi în valoarea de 23.520 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare peste 4,5 tone de carne şi produse din carne, aproape o tonă şi jumătate de produse lactate, peste două tone de peşte şi produse din peşte şi 48 de kilograme de ouă. Valoarea produselor confiscate este de 69.011 lei.

Mai multe articole despre:
amenzi alimente inspectori DSVSA