MENIU

Peste câte zile se vaccinează președintele Klaus Iohannis împotriva COVID-19

Klaus Iohannis, președintele României Foto: Inquam Photos

Președintele Klaus Iohannis se va vaccina peste câteva zile, a anunțat Realitatea PLUS. Șeful statului este programat pentru vaccinul anti COVID-19 la începutul cleei de-a doua etapă de vaccinare, care începe vineri, pe 15 ianuarie.

 

Vaccinarea șefului statului nu se va face public, potrivit Realitatea PLUS.

A doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 începe la sfârșitul acestei săptămâni, vineri, 15 ianuarie.

Tot în a doua etapă vor mai fi vaccinați și membrii Guvernunlui, potrivit Realitatea PLUS

Reamintim că președintele Klaus Iohannis anunțase anul trecut că ar fi vrut să se vaccineze printre primii români împotriva COVID-19 pentru a fi un exemplu și a convinge populație să se vaccineze pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Ulterior, a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul.

Șeful statului anunțase și că se va vaccina public dacă acest lucru va ajuta. Specialiștii au decis ca președintele să fie vaccinat în a doua etapă, și nu printre primii. Î prima etapă au fost vaccinați cadrele medicale din prima linie în lupta cu boala. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu două luni, pe 25 noiembrie 2020, că se va vaccina împotriva COVID-19 și că va face acest lucru în mod public, „dacă se crede că asta ar ajuta”.

El a răspuns astfel unei întrebări din partea jurnaliștilor, într-o conferință de presă, dacă se va vaccina public, pentru a da un exemplu celor care sunt în continuare sceptici față de vaccinare.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus el atunci.