MENIU

Peste 8.000 de pelerini s-au închinat azi la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, timpul de aşteptare fiind de circa cinci ore

Peste 8.000 de pelerini s-au închinat azi la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva. Foto: Profimedia

Peste 8.000 de persoane stau, marţi, la rând aşteptând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă în această dimineaţă pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane.

Potrivit organizatorilor, la rândul format pe străzile din spatele Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt peste 8.000 de persoane. În primele zece ore ale pelerinajului, pe la baldachinul special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în care se află racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, s-au închinat peste 8.000 de pelerini, timpul de aşteptare fiind de circa cinci ore.

Au fost însă şi pelerini care au aşteptat mai bine de 20 ore, ei venind încă din cursul dimineţii de luni cu intenţia de a fi printre primii credincioşi care să se închine la racla cu moaştele sfintei.

Ciolacu și-a ANULAT participarea la toate evenimentele de astăzi. Criză majoră în PSD

De dimineaţă de la ora 6,30, de când racla cu moaştele Sf Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană spre închinarea pelerinilor, au fost 21 intervenţii medicale, o singură persoană fiind transportată la spital din cauza stării lipotimice.

În preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară. Autorităţile estimează că în perioada 8-15 octombrie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi vor veni aproximativ 300.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în întreaga Biserică Ortodoxă Română, fiind considerată ocrotitoarea Moldovei, dar şi a celor năpăstuiţi.