MENIU

Peste 700 elevi de la clasele cu predare în limba germană primesc manuale şcolare noi

Manuale şcolare

Peste 700 de elevi de la Liceul German Honterus din Brașov vor beneficia de manuale școlare noi pentru toate disciplinele, la inițiativa Fundației Michael Schmidt.

Continuând proiectele din zona educației, una dintre ariile principale de acțiune ale Fundației Michael Schmidt, proiectul de față asigură manuale de studiu și materiale auxiliare în limbă germană, pentru elevii de până în clasa a X-a.

Astfel, pe 20 decembrie 2017, s-au donat materialele didactice de care vor beneficia 732 de elevi ai Liceului German Honterus din Brașov.

"Acest proiect vizează o problemă foarte serioasă cu care se confruntă învățământul în limba germană în România, care, pe lângă lipsa dascălilor calificați, se află în situația în care pentru anumite discipline nu s-au mai editat manuale de câțiva ani. Eforturile noastre au început încă din anul 2013, iar angajamentul nostru este pe termen lung, însă considerăm că este necesară găsirea, cât mai curând, a unei soluții la nivel național pentru a rezolvă problemă manualelor. Școlile cu predare în limbă germană din România au o istorie de aproape 500 de ani și reprezintă un reper cultural și educațional important în țara noastră", a declarat Michael Schmidt, Președintele Fundației.

La rândul sau, Radu Chivarean, Directorul Liceului Honterus a declarat: "Suportul acordat de Fundația Michael Schmidt vine în sprijinul unui număr important de elevi și profesori din cadrul Liceului Honterus care își vor putea desfășura activitatea școlară în condiții mai bune, pe bază unor manuale și materiale auxiliare de actualitate specifice instituțiilor de învățământ cu predare în limbă germană. An de an, suntem în situația de a găsi soluții locale și punctuale în ceea ce privește lipsă manualelor, iar acest lucru presupune eforturi semnificative din partea noastră a dascălilor, dar și a părinților și elevilor, ceea ce afectează derularea programei școlare în bune condiții."

Liceul German Honterus din Brașov este cea mai veche școală cu predare în limbă germană din România, fiind înființată în anul 1541 de către Johannes Honterus, și reprezintă, în prezent, cea mai mare instituție de învățământ cu predare în limbă germană, înregistrând peste 1500 de elevi înscriși în clasele 0-XII de studiu.

Procurarea celor peste 700 de manuale donate Liceului German Honterus de către Fundația Michael Schmidt a fost posibilă în bază unei finanțări acordate de către Haus des Deutschen Ostens (HDO) din Munchen, instituție specializată a landului Bavaria care își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru susținerea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est.

Mai multe articole despre:
limba germană şcoli germane