MENIU

Peste 30 de migranți, prinși la Timișoara. Se aflau ILEGAL în oraș

Peste 30 de migranți, prinși la Timișoara. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 30 de persoane au fost depistate pe raza municipiului Timişoara, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pentru prevenirea migraţiei ilegale, potrivit realitateadetimis.net.

Poliţiştii de frontieră au depistat, sâmbătă și duminică, 36 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii au desfăşurat, în cele două zile, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele identificate sunt cetăţeni din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani.

Cei mai mulți dintre ei au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Totodată, aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Mai multe articole despre:
migranti migranti timisoara migratie