MENIU

Peste 2.500 de victime anual în România din cauza caniculei. Vremea extremă face ravagii

Temperaturile extreme fac din ce în ce mai multe victime la nivel global. Anul trecut, aproape 50 de mii de oameni au murit în Europa din cauza căldurii. Un nou studiu șocant arată că, spre deosebire de celelalte părți ale lumii, Europa se încălzește mult mai repede. România ocupă locul șase în clasamentul deceselor cauzate de caniculă, cu peste 2.500 de victime anual. 

Zeci de mii de oameni mor anual din cauza căldurii extreme

Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar temperaturile vor fi în continuare extrem de ridicate.

Anul 2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, dar specialiștii au analizat datele din ultimele șapte luni și consideră că anul 2024 va depăși acest record.

Încălzirea globală este resimțită în întreaga lume, astfel în luna iulie, Pământul a înregistrat cele mai fierbinți două zile de până acum. În același timp, China și Japonia au înregistrat cu cea mai fierbinte lună iulie din istorie.

Temperaturile ridicate au cauzat mai multe fenomene meteorologice neobișnuite, care au lovit mai multe regiuni ale globului. Grecia se confruntă de mult timp cu incendii de vegetație, care au luat amploare în această vară. La polul opus, uraganul Beryl a provocat pagube semnificative în sud-estul Statelor Unite și în Caraibe.