MENIU

Peste 2.000 de tineri trebuie să părăsească centrele de plasament până la sfârşitul anului

Centrele de plasament sunt pline de copii care, rămaşi singuri pe lume, găsesc acolo alinare şi sprijin. Când ajung însă la vârsta majoratului sunt nevoiţi să ia viaţa în piept. peste noapte, se văd din nou singuri pe lume. Numai până la sfârşitul acestui an, 2000 de tineri sunt obligaţi să părăsească centrele de plasament. Cei care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă se pot considera norocoşi. Special pentru aflaţi în această situaţie, autorităţile au organizat o bursă a locurilor de muncă.

Valentin Cocora are 19 ani şi s-a născut în Caraş-Severin. De patru ani locuieşte în centrul de plasament "Pinochio" din capitală. Ar fi trebuit să plece de acolo acum un an. A rămas doar pentru că a ales să meargă la şcoală. Valentin este acum elev în clasa a VII-a. El nu aşteaptă însă să îi pice norocul din cer. Astăzi a participat la prima bursă a locurilor de muncă.

La Bursă au fost scoase la concurs peste 2.000 de locuri de muncă. 37 dintre ele au fost destinate celor cu studii superioare. Angajatorii care oferă locuri de muncă tinerilor din centrele de plasament beneficiază de un sprijin financiar din partea statului. Potrivit statisticilor, anual în jur de 5.000 de tineri părăsesc centrele de plasament. În prezent, în centrele de ocrotire din România se află peste 73.000 de copii.
Mai multe articole despre:
orfani centre plasament