MENIU

Pesta micilor rumegătoare face ravagii în ferme. Avertismentul experților

Este alertă în România, pesta micilor rumegătoare face ravagii! În ferme din Tulcea și Constanța au fost depistate ovine infectate. Asta în timp ce la Timiș, autoritățile au hotărât sacrificarea a peste 200 de mii de oi, iar în Iași au fost stabilite măsuri de prevenție.

Exportul de ovine a scăzut dramatic 

În țară deja există 37 de focare de infecție, iar autoritățile din Iași sunt disperate să nu fie contaminate ovinele din județ.

„Aceste măsuri privesc anumite restricții care se aplică zonelor unde evoluează pesta porcina?! Referitor la pășunat și mișcarea animalelor, precum și măsuri care vizează verificarea transporturilor de animale, a transportatorilor care folosesc mașinile pentru a muta oile dintr-o parte în alta.”, a declarat directorul adjunct DSVSA Iași, Bogdan Novenschi.

Fermierii sunt în alertă după ce au fost sacrificate 200.000 de oi

Boala care infectează oile și caprele, se transmite prin contact direct și are o mortalitate de peste 70%. Consecințele sunt extrem de grave, întrucât exportul de ovine din România spre Orient și în țările arabe a scăzut dramatic.

„De la apariția bolii, desigur că acestea au avut de suferit.”, a completat specialistul.

Fermierii sunt rugați să fie în alertă și să anunțe medicii veterinari la primele simptome pentru ca boala să nu se răspândească.