MENIU

Pescador dispărut în Marea Neagră, 3 membri ai echipajului au murit, 2 sunt căutați. Un elicopter ajută la căutări

Pescador pe Marea Neagră (foto: arhivă)

Naufragiul unui pescador în Marea Neagră, în urma căruia trei oameni au murit și alți doi sunt căutați, ar fi fost provocat de faptul că ambarcațiunea era supraîncărcată cu o canitate impresionată de rapane, crustaceu căutat de toate restaurantele cu specific marin. Alerta s-a dat luni, după ce ISU Constanța a fost sesizat că trei cadavre au fost găsite pe mal, iar apoi s-a confirmat că sunt membri ai echipajului vasului dat în căutare.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că o parte din încărcătura pescadorului, ambalată în saci de rafie a fost recuperată de către echipajul SAR al ARSVROM. În total, ar fi vorba de peste 7 tone de crustacee, acesta fiind cel mai probabil și motivul pentru care ambarcațiunea s-a scufundat, potrivit focuspress.ro.

La bordul ambarcațiunii ar fi fost 5 oameni, iar cei doi membti dați dispăruți sunt în continuare căutați.

Potrivit ISU, după dispariția pescadorului de pe radare, s-a intervenit cu o ambarcațiune ARSVOM, o ambarcațiune a Garzii de Coastă, un elicopter și cu un scafandru. La solicitarea Gărzii de Coastă, s-a intervenit și cu un avion venit de la Burgas, potrivit Realitatea plus.

Forţele Navale Române informează că un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat luni după-amiază, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului "Sea Shark 1".

"Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului "Sea Shark 1" (pavilion România). Elicopterul Forţelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16,30, la mai puţin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenţie, s-a deplasat în raionul indicat din largul ţărmului de la Gura Portiţei, unde a cercetat o suprafaţă maritimă de aproximativ 110 kilometri, dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării", precizează un comunicat transmis de către Statul Major al Forţelor Navale.

În jurul orei 18,30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare şi s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.