Persoane cu dizabilități, ascunse într-o clădire în construcție de teama controalelor - Bătrânii au fost relocați de la un centru din Pipera
Persoane cu dizabilități, ascunse într-o clădire în construcție de teama controalelor - Bătrânii au fost relocați de la un centru din Pipera. 11 persoane cu dizabilități din centrul Sfântul Dumitru din Pipera au fost evaluate și au primit îngrijiri medicale. Acești beneficiari vor fi relocați din cauza condițiilor inadecvate în care locuiau.
Persoane cu dizabilități au fost ascunse într-o clădire în construcție. Este vorba despre 11 persoane cu dizabilități care au primit îngrijiri medicale. Bătrânii au fost relocați cu ambulanțe în cursul nopții.
Poliţia Română a anunţat că, luni seară, IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea.
„În această seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media, polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea.
Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități.
Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locatie adecvata.
Polițiștii au demarat verificări. De asemenea, IPJ Ilfov a sesizat autoritățile cu atribuții în domeniu, pentru verificări specifice”, a transmis Poliția.
Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, ancheta a pornit de la familia unui aparținător.
Azilele de bătrâni din Ilfov ascund nereguli grave
Documentele care arată cum se făceau controalele de la azile au intrat în posesia Realitatea PLUS. Totul era perfect, dar numai în hârtiile care erau trimise la centru. În aceste documente, apăreau medici care consultau cu regularitate oamenii, lenjeriile erau curate, oamenii erau spălați zilnic și primeau mâncare și produse de igienă de cea mai bună calitate. Nimic din toate aceste rapoarte nu era, însă, real.
Conform procurorilor DIICOT, Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului responsabil de afacerea ilegală cu azilele de bătrâni, a obținut ilegal peste 3,7 milioane de lei din această schemă. Surprinzător, o parte semnificativă din acești bani a fost cheltuită de către Godei în mod iresponsabil pe droguri, prostituate și lăutari.
Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 a fost suspendat din funcție, vineri, în urma scandalului provocat de descoperirile înfiorătoare din azilele groazei. Este al doilea funcționar cu grad înalt care face un pas înapoi, după ce, tot vineri, consiliera Gabrielei Firea la Ministerul Familiei a anunțat că s-a autosuspendat din funcție.