MENIU

Permisele de conducere vândute de pe internet, noua afacere ilegală care atrage tot mai mulți doritori. Cât costă un astfel de „act” procurat online

Permisele de conducere vândute de pe internet, noua afacere ilegală care atrage tot mai mulți doritori

În ultima perioadă, vânzarea permiselor auto pe internet a devenit o afacere ilegală în plină expansiune, atrăgând cu rapiditate atenția celor dornici să obțină un document esențial fără a urma procedurile legale necesare. Această practică exploatează dorința multor oameni de a evita dificultățile și cheltuielile asociate cu obținerea unui permis de conducere autentic.

De la anunțuri tentante pe diverse site-uri de socializare până la platforme specializate, subteranele acestei piețe negre sunt din ce în ce mai accesibile, generând totodată preocupări serioase legate de siguranța rutieră și de legalitate.

Un permis de conducere cumpărat online costă, în general, între 500 și 1.500 de euro. Depinde de vânzător, cum își stabilește tarifele și de cumpărători, cum negociază.

Internetul este plin, deja, de astfel de anunțuri. Majoritatea își promovează „serviciile” spunând că actele sunt „100% originale” și că totul este „absolut legal”.

În plus, permisul va conține orice categorie dorește cumpărătorul, inclusiv C (camion) sau D (autobuz).

În realitate, totul este o uriașă înșelătorie, pentru că aceste permise online sunt false. Iar cei care le cumpără își riscă inclusiv libertatea.

Permisul de conducere achiziționat online nu este un document valid. Acesta reprezintă doar un obiect din plastic care imită permisele oficiale, dar nu are nicio valoare juridică.

Utilizarea acestui obiect care seamănă cu un permis adevărat constituie uz de fals, scrie ProMotor.Persoana care conduce un autovehicul având asupra sa un astfel de document va fi pusă sub acuzare pentru conducere fără permis.

Declarații șocante ale managerului de la spitalul Sf. Pantelimon: „Un pacient de la terapie intensivă reprezintă un deficit bugetar”

Prin urmare, utilizarea unui permis de conducere cumpărat online este ilegală, fie că este vorba de un permis românesc, european, britanic sau american.

Pentru a putea conduce un autovehicul în mod legal, este necesar să urmezi cursurile unei școli de șoferi acreditate. Ulterior, trebuie să susții un examen teoretic și un examen practic. Doar după ce aceste teste sunt promovate, individul va dobândi dreptul legal de a conduce.

Toate țările păstrează aceste informații într-o bază de date oficială. Atunci când polițiștii opresc un șofer, aceștia îi solicită permisul, talonul și cartea de identitate, pentru a verifica documentele în baza de date.

Astfel, se va putea determina rapid dacă permisul de conducere este fals, obținut prin metode neoficiale, sau a fost dobândit corespunzător.

Cei care utilizează un permis de conducere cumpărat online se expun la riscuri de închisoare de la 1 la 5 ani. De asemenea, pedeapsa pentru uz de fals poate ajunge până la 3 ani de detenție.

Principalul motiv care duce la divorț, descoperit de către cercetători. Paradoxal, nu este infidelitatea