MENIU

Pericolul curelor de detoxifiere. Nutriționiștii ți-au ascuns asta până acum

<p>Atenţie! O dietă super-cunoscută creşte creşte riscul de boli de inimă şi cancer</p>

Dietele de detoxifiere sunt recomandate persoanelor care în anumite perioade sunt supuse exceselor culinare sau după un tratament medicamentos. Dar dacă acest proces ar exista doar în etape, nicio ființă nu ar supraviețui doar cu fructe, doar cu legume sau doar cu ceaiuri.

Și asta pentru că detofixierea se întâmplă permanent în organism grație citocromului P 450 din ficat.

"Mai important este la capitolul detox nu să avem câteva zile fructe și legume sau să bem numai ceaiuri. Important e să-i dam posibilitatea organismului să mănânce cât mai puțin pentru că energia cheltuită pentru a metaboliza alimentele e foarte mare. Îl sprijinim dacă îi dăm mai puțin de mancat", este de părere un nutriționist.

"Ritmul meselor, dacă vrem să ne curățăm sistemul digestiv și să ne creștem imunitatea, este de 2 mese pe zi. Iar între ele doar lichide. Dar când zic lichide nu mă refer la sucul de fructe pentru că acesta solicită excesiv ficatul. Fructoza din fructe e metabolizată doar la nivel hepatic și poate duce la o problemă de ficat gras și creșteri de colesterol prin exces de fructe", completează acesta, potrivit foodstory.ro.

Alături de ficat, la detoxifiere participă rinichii, pielea și plămânii. Iar aceste organe funcționează permanent, nu în cure.

Mai multe articole despre:
pericol diete ficat detoxifiere nutriţionişti