MENIU

PERICOLUL ascuns din jucăriile favorite ale copiilor - 7,5 milioane de Baby Shark, retrase - Cum s-au rănit GRAV zeci de copii

Una dintre cele mai îndrăgite jucării pentru copii ascunde un pericol uriaș. Aproape 7 milioane și jumătate de jucării Baby Shark au fost rechemate în magazine, pentru că prezintă risc crescut de rănire. 

Compania americană din California a anunțat retragerea de pe piață a 7,5 milioane de jucării de baie Baby Shark și mini Baby Shark, cu aripioare din plastic dur, din cauza riscului de rănire a copiilor. Rechemarea jucăriilor fabricate în China și puse pe piață de compania Zuru din California a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute.

Decizia a fost luată după ce 12 copii au căzut pe micile jucării în formă de rechini și s-au tăiat sau înțepat în aripioarele de plastic, potrivit Realitatea PLUS.

Cumpărătorii au fost anunțați de reprezentanții companiei să se oprească din a folosi produsul și, pe cât posibil, să îl aducă înapoi în magazine.

Consumatorii care au cumpărat jucăriile de baie rechemate au fost sfătuiți să contacteze compania Zuru pentru o rambursare completă de 14 dolari pentru fiecare jucărie de baie de dimensiune completă sau 6 dolari pentru fiecare jucărie de baie de dimensiune mini, sub forma unui Mastercard virtual preplătit. Pentru a preveni accidentarea, trebuie dezactivate aripioarele caudale pri ntăiere sau îndoire, mai transmite compania.

Există, de altfel, și o nouă versiune, mult mai sigură, cu aripi din silicon. 

Dintre cele 12 accidente cu jucăriile Baby Shark, în nouă au fost necesare intervenții destul de mari în cazul copiilor răniți, fiind nevoie de cusături și îngrijiri medicale.

Compania importatoare a mai anunțat că nu au fost raportate incidente sau răni care să implice jucăriile de baie Mini Baby Shark.