MENIU

PERICOLUL ASCUNS al fotografiilor de tip SELFIE la tineri. Medicii avertizează: "Se răspândeşte"

Pericolul fotografiilor de tip selfie. Experţii susţin că ajută la răspândirea păduchilor

Fotografiile de tip selfie ar reprezenta un real pericol pentru adolescenţi, pentru că acestea ar favoriza răspândirea păduchilor, avertizează un expert în tratamentul împotriva acestora, care susţine că din ce în ce mai mulţi tineri sunt afectaţi.

Adolescenţii şi tineri care se grăbesc să facă împreună o fotografie sau să surprindă un moment împreună cu cea mai bună prietenă ar putea să se aleagă cu ceva în plus în urma fotografiei selfie: păduchi.

Un expert în tratamentul împotriva păduchilor din California, Marcy McQuillan, susţine că în ultima vreme există o răspândire accentuată a păduchilor în rândul tinerilor şi aceasta s-ar datora faptului că tinerii îşi apropie capetele unul de celălalt pentru a încăpea în fotografie.

"Se răspândesc cu ajutorul contactului şi asta se întâmplă când capetele tinerilor se ating pentru a face o fotografie. Toţi tinerii pe care i-a tratat susţin că îşi fac fotografii selfie în fiecare zi", mai spune McQuillan.

O altă expertă în tratarea păduchilor susţine, citată de Dailly Mail, că "această teorie e plauzibilă, pentru că e nevoie de contact direct: să împarţi acelaşi cearceaf de plajă, aceleaşi căşti, să foloseşti ondulatorul unei alte persoane, eşarfa sau pălăria".

Medicul rezident Nick Celano susţine, însă, că nu e sigur că păduchii se răspândesc din pricina fotografiilor selfie: "Suntem învăţaţi că e vorba de contact prelungit pentru o perioadă bună de timp şi 10 secunde nu e destul. Noi petrecem timp în aceeaşi cameră cu pacienţi care au păduchi şi nu ne îngrijorăm", mai spune acesta.