MENIU

Un camion cu 800 de butelii a luat foc pe DN2. Mai multe explozii s-au auzit la locul incendiului

Circulația rutieră a fost întreruptă, vineri, pe DN2, pe porțiunea Urziceni - Buzău, după ce un autocamion încărcat cu butelii a luat foc în cursul dimineții. Mai multe explozii s-au auzit după ce mașina a fost cuprinsă de flăcări. După stingerea incendiului din autotren a rămas un morman de fiare.

UPDATE: Incendiul în care a fost implicat autotrenul încărcat cu butelii a fost stins. Imaginile de la fața locului arată că autotrenul a fost distrus în întregime, iar încărcătura era împrăștiată pe o suprafață destul de mare.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a deschis un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal), transmite Ministerul Public.

Poliția rutieră a decis întreruperea circulației pe raza localității Mihăilești dintre Urziceni și Buzău, în această dimineață, după ce autotren încărcat  cu 800 de butelii a luat foc. 

Martorii spun că autotrenul ar fi luat foc în mers. Șoferul nu a putut localiza incendiul. O parte din butelii au explodat din cauza incendiului.  Echipele de intervenție au evacuat populația din zonă pe o suprafață de 500 de metri. Cei prezenți la fața locului spun că buteliile ar fi fost goale.

George Sava, prefectul Buzăului, a declarat, pentru Realitatea TV, că pentru stingerea incendiului au fost aduse autospecialele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și Urziceni.

"La ora actuală se intervine cu 8 autospeciale, 6 de la ISU Buzău și 2 de la Urziceni, cu apă și spumă. În acest moment sunt udate cu apă buteliile, însă destul de multe au explodat. Poliția a blocat traficul între Buzău și Urziceni. Pe o rază de 500 de metri au fost evacuate persoanele, fiind puse la adăpost de eventualele probleme. Acum, noi ne concentrăm pe lichidarea pericolului. Din primele informații se pare că cauciucurile autotrenului s-au aprins și de acolo s-a produs incendiul care a dus la această situație", a spus George Sava.

Opt autospeciale au intervenit DN2 pentru stingerea incendiului.

Cătălin Bocal, șeful Infotrafic, a declarat, pentru Realitatea TV, că zona în care s-a produs incendiul a fost securizată pe o suprafață de 500 de metri pătrați.

"La această oră zona este securizată pe o suprafață de 500 de metri pătrați și nicio persoană nu a fost rănită. Toate autovehiculele care se aflau la mai puțin de 500 de metri au fost îndepărtate, iar toți locuitorii care se aflau în apropierea incendiului au fost evacuați"

În urmă cu 12 ani, tot în Mihăilești, un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc și apoi a explodat. În urma deflagrației au murit 18 persoane, printre care și dloi jurnaliști. Incidentul a avut loc la 24 mai 2004.