MENIU

PERICOL de explozie. Un TIR încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuţa

PERICOL de explozie. Un TIR încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuţa

Un TIR încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu a luat foc, joi seara, în Pasul Tihuţa, traficul fiind blocat în întregime. Intervenţia este dificilă din cauza riscului de explozie.    

UPDATE: Traficul a fost reluat pe DN 17, în Pasul Tihuţa. Din fericire, "incendiul a fost lichidat în totalitate. Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului au acţionat cu deosebit profesionalism şi au reuşit lichidarea incendiului, evitând în acest mod producerea unei tragedii", informează ISU BN.

UPDATE: "Incendiul a fost lichidat în zona remorcii, pompierii militari lucrează pentru lichidarea focarelor din zona cabinei", au precizat reprezentinţii ISU. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, un TIR încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, joi după-amiaza, la urcare în Pasul Tihuţa, intervenţia fiind dificilă din cauza riscului semnificativ de explozie.

”Din ultimele informaţii, incendiul se manifestă la un TIR încărcat cu 22 tone azotat de amoniu. Incendiul a fost lichidat în zona remorcii, pompierii militari lucrează acum în zona cabinei. La faţa locului intervin pompierii de la GIS Prundu Bârgăului” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Din cauza incediului şi a pericolului de explozie, circulaţia pe DN 17 este blocată pe ambele sensuri.

“DN 17, în Pasul Tihuţa, este blocat la km 105-106, pe ambele sensuri. În zonă se află şi poliţiştii de la rutieră care iau măsurile necesare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Sursa