MENIU

Pericol de explozie în Giurgiu: Un TIR cu azotat de amoniu a luat FOC în mers, pe DN 61 - Intervenție urgentă

Pericol de explozie în Giurgiu: Un autocamion cu azotat de amoniu a luat FOC în mers, pe DN 61

Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN 61, în judeţul Giurgiu. A luat foc în mers și există risc de explozie, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Intervin echipaje de urgență.

Un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în deplasare, marţi după-amiază, pe DN 61, în comuna Crevedia Mare din judeţul Giurgiu. Şoferul a reuşit să iasă din cabină, dar este pericol de explozie.

„Astăzi, ora 15:52, IPJ Giurgiu a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu despre faptul că un camion a luat foc pe DN 61, în timp ce se deplasa pe raza localității”, menționează realitateadegiurgiu.net.

Nitratul sau azotatul de amoniu se prezintă sub formă de praf sau granule albe, fără miros, şi este utilizat în principal pentru producerea de îngrăşăminte chimice. Azotatul poate exploda prin contaminare cu o substanţă incompatibilă sau prin contact cu o sursă intensă de căldură. Acesta trebuie izolat de lichide inflamabile cum este benzina, de lichide corozive, de solide inflamabile sau de substanţe care degajă căldură.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, pentru a securiza zona și a permite intervenția echipajelor de urgență.

Conducătorul autotrenului, un bărbat de 30 de ani din Rm.Valcea nu a suferit vătămări corporale, fiind înregistrate doar pagube materiale.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.