MENIU

Percheziții la sediul Poliției Locale din Timișoara. Este vizat şi un fost angajat al primăriei

Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Mai multe percheziții au loc, marți, la Timișoara, la locuința unui fost agajat al Primăriei Timișoara, la Poliția Locală unde acesta lucrează în prezent, dar și la o societate de monumente funerare și la locuința patronului acesteia. Este în lucru un dosar de dare de mită, luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile îl vizează pe fostul şef al Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timişoara care acum este angajat la Poliţia Locală Timişoara.

Percheziţiile au legătură cu un dosar din anul 2020 în care fostul director din Primăria Timişoara ar fi luat 40.000 de euro mită de la o firmă de întreţinere a cimitirelor care a încheiat contract de concesiune cu primăria. După acel moment, primarul în funcţie de la acea vreme i-a retras dreptul de semnătură. Tot atunci au fost depuse mai multe plângeri la DNA Timişoara.

Percheziţiile DNA au loc la firma de monumente funerare, la locuinţa proprietarului, la locuinţa fostului agajat al Primăriei Timișoara şi la Poliţia Locală, acolo unde acesta lucrează în prezent.

Proprietarul firmei de monumente funerare şi fostul agajat al Primăriei Timișoara sunt acuzaţi de dare de mită, luare de mită şi trafic de influenţă. Ei urmează să fie audiaţi de procurorii DNA.