MENIU

Percheziții la o grupare acuzată că fura produse de lux din aeroporturi. Angajați din Ministerul Apărării și ISU, implicați în rețea

Percheziții la o grupare acuzată că fura produse de lux din aeroporturi. Prejudiciu de aproape 1 milion de euro

Produse de lux furate din avioane. Mai multe persoane sunt acuzate că au furat bunuri de aproximativ 1 milion de euro de pe Aeroportul Otopeni.  Mai multe percheziții s-au desfășurat, joi dimineață, în București și în județele Ilfov și Prahova.

Politistii au efectuat, joi, perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de furt, complicitate la furt, tainuire si delapidare.

Potrivit hotnews.ro, cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov sunt implicate în rețeaua acuzată de furturi de produse de lux din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă, astfel că dosarul penal este instrumentat de Parchetul Militar al Tribunalului Militar București. 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Daniela Dediu, a declarat că în acest dosar au fost făcute, sub cooronarea unui procuror militar, 28 de percheziții, iar pentru 60 de persoane au fost emise mandate de aducere.

Conform sursei citate, în rețea sunt implicate și cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta fiind explicația pentru care dosarul este instrumentat de Parchetul Militar al Tribunalului Militar București.

"Aproximativ 200 de politisti pun in aplicare 28 de mandate de perchezitie, in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova, intr-un dosar instrumentat de Serviciul de Politie Transporturi Aeriene Henri Coanda din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, in coordonarea Parchetului Militar Bucuresti, cauza ce priveste savarsirea infractiunilor de furt, complicitate la furt, tainuire si delapidare", informeaza Politia Capitalei.

Conform sursei citate, din probatoriul administrat in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca, de la finele anului 2019 si pana in prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinarie, produse cosmetice si bauturi din containerele ce se incarcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializarii strict in acest spatiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 de euro.

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane.

Audierile vor avea loc la sediul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti.

Mai multe articole despre:
furt avioane furt produse de lux