MENIU

Percheziţii în Prahova, într-un dosar de camătă şi înşelăciune. SURSE: Fiului interlopului Austrianu, în atenția procurorilor

Percheziţii în Prahova, într-un dosar de camătă şi înşelăciune. SURSE: Fiului interlopului Austrianu, în atenția procurorilor

Poliţiştii din Ploieşti au efectuat, marţi dimineaţă, patru percheziţii la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Potrivit unor surse judiciare, în dosar este vizat, printre alţii, și fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu.

"În fapt, în perioada decembrie 2023- septembrie 2024, doi dintre bănuiţi ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploieşti, fără a fi autorizaţi în acest sens, ajutaţi fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, unul dintre bănuiţi, ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare ghicitul", informează, marți, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova.

Printre persoanele bănuite de camătă s-ar afla Sandu Cosmin, fiul cunoscutului interlop ploieştean Austrianu, şi concubina acestuia, susțin surse judiciare, citate de Agerpres.

Percheziții la casele de licitații din București pentru vânzări de tablouri falsificate

La sediul unităţii de poliţie au fost duse cinci persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploieşti.