MENIU

Percheziţii în Gorj la un lăcaş de cult, o instituţie publică şi alte adrese. Care e prejudiciul

Polițiștii gorjeni efectuează miercuri 14 percheziții, vizate fiind o instituție publică, un lăcaș de cult, două societăți comerciale, precum și domiciliile unor persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Lucian Stroe.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, polițiștii efectuează percheziții domiciliare, pe raza județului Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale, achiziții publice ce reprezintă operațiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din infracțiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăți comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2,8 milioane de lei. Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale", se mai precizează în comunicatul de presă.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.