MENIU

Percheziții în București și în Olanda, pe urmele lăsate de criminalul pedofil

Percheziții la locuințele olandezului suspectat de crima din Gura Șuții

Ancheta în cazul fetiţei de 11 ani care a fost omorâtă de un olandez merge mai departe. Procurorii şi poliţiştii fac noi percheziţii în Capitală la una dintre locuinţele închiriate de bărbat când a venit în ţară. În paralel, au loc percheziții domiciliare în Olanda, la locuința presupusului criminal și pedofil.

Autoritățile din Olanda derulează, marți 24 septembrie, percheziții la domiciliul lui Johannes Visscher, informează Realitatea TV.

În paralel, procurorii și polițiștii români efectuează percheziţii la apartamentul din sectorul 2 închiriat de olandez pe parcursul şederii sale în Bucureşti.

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marți dimineață că a dispus de luni preluarea cauzei la Parchetul general, pentru că există informații că „activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe".

"Suspectăm o activitate mai amplă a cetățeanului olandez. Știm de 4 vizite ale lui în România, nu știm încă de complici. A fost în mai multe locuri din țară. Vorbim de o activitate complexă a organelor judiciare, în colaborare cu colegii din Olanda. Ne axăm acum pe traseul acestui individ în România, să identificăm locuri, să identificăm complici, verificăm mai multe piste... u avem dovada că cetățeanul olandez s-a sinucis, avem doar informații de la colegii olandezi, există un ordin european de anchetă, în interiorul statelor UE s-a pus în mișcare cooperare judiciară", a declarat procurrul general.

Institutul Naţional de Criminalistică a transmis deja rezultate parţiale care îl leagă pe olandez de cazul Adrianei, au precizat surse judiciare, conform Mediafax.

IGPR a precizat, luni, că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Dezvăluiri. Cine era cu adevărat olandezul acuzat de uciderea fetiței din Dâmbovița

Olandezul care ar fi ucis-o pe fetița de 11 ani din Gura Șuții, era IT-ist și lucra pentru statul olandez. Acesta avea un copil dintr-o relație anterioară și în urmă cu mai mulți ani a participat la un show de televiziune unde și-a cerut iubita de atunci în căsătorie.

Femeia a fost contactată de jurnaliștii olandezi, dar și de cei români, și a declarat că nu este surprinsă de faptele bărbatului. Mai mult, a confirmat că acesta a fost internat la psihiatrie și a fost condamnat în trecut pentru mai multe infracțiuni, printre care hărțuire și agresiune asupra unor femei.

Procurorul general: Suspectăm că olandezul ar fi acționat în mai multe județe

Cetățeanul olandez era suspectat de pedofilie în țara sa. Acesta a venit în București miercuri, unde a închiriat un apartament, iar sâmbătă a plecat din țară. În imaginile publicate de realitateadedambovita.net se vede cum fetița a fost în mașina suspectului, pe bancheta din față, într-o poziție atipică. Ca și cum ar fi fost legată la mâini sau i s-ar fi spus să se ascundă.

Mai multe articole despre:
crimă Gura Şuţii Johannes Visscher