MENIU

PERCHEZIŢII DNA LA CJ CLUJ, pentru fapte de CORUPŢIE. Este vizat şi Horea Uioreanu

PERCHEZIŢII DNA LA CJ CLUJ, pentru fapte de CORUPŢIE. Este vizat şi Horea Uioreanu

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, printre persoanele vizate fiind şi preşedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare, faptele vizând dare şi luare de mită.

UPDATE: Deputata Elena Uioreanu este vizată în dosarul în care miercuri au fost făcute percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Cluj şi la locuinţa fostului său soţ, preşedintele CJ Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat că deputata PNL Elena Uioreanu este în atenţia anchetatorilor în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus, miercuri dimineaţă, de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anchetatorii vor ridica documente de la Consiliul Judeţean Cluj, iar mai multe persoane vor da declaraţii în această cauză.

Birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din instituţie au fost sigilate.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

Miercuri, la ora 14.00, era programată o şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj, până la această oră nefiind date informaţii dacă aceasta va mai avea sau nu loc.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii.

Mai multe articole despre:
DNA Cluj Consiliul Judeţean percheziţii