MENIU

PENTAGONUL face ANUNȚUL! Forțe militare se deplasează în Donețk și Luhansk

Forte armate FOTO: Captura video

Pentagonul consideră că „forțe militare ruse suplimentare se deplasează în” regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, a declarat miercuri secretarul de presă al Pentagonului John Kirby, relatează CNN.

Kirby a spus că Pentagonul nu a putut confirma detaliile cu privire la numărul de trupe ruse care s-au mutat în aceste două regiuni care sunt formațiunile, care sunt capabilitățile, dar a spus că Pentagonul crede că trupele ruse se deplasează, scrie hotnews.

Nu putem confirma cu o mare exactitate numerele și care sunt formațiunile, care sunt capabilitățile, dar cu siguranță credem că asta se întâmplă, a spus Kirby.

Consolidarea militară a Rusiei la granița cu Ucraina este acum într-o stadiu de pregătire în care ar putea ataca în orice moment, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a subliniat că, dacă președintele rus Vladimir Putin decide să invadeze pe deplin Ucraina, va fi un război ales și nu va fi fără sânge.

Va fi suferință,  a adăugat Kirby. Vor exista sacrificii. Și toate acestea trebuie și ar trebui puse la picioarele lui. Pentru că face asta de bunăvoie.

Kirby a spus că Rusia a continuat să nu dea niciun semn că este dispusă să detensioneze conflictul, în schimb, Pentagonul a văzut chiar opusul.

Potrivit informațiilor pe care le am la dispoziție, Putin mută forțe și tancuri suplimentare în teritoriile ocupate Donbas, a declarat miercuri prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN.

Totodată, un înalt oficial american al apărării a spus că Rusia a adunat aproape 100% din trupele sale în pozițiile necesare pentru o invazie.