MENIU

Pensionarii săraci se împrumută la Omenia. Cine sunt escrocii care profită de marea recalculare

A rămas mai puțin de o lună până când românii vor primi pensiile majorate. Dacă unii dintre ei se bucură de banii primiți în plus, alții sunt de părere că totul a fost doar o bătaie de joc.

Un pensionar venit la Casa de ajutor reciproc să se împrumute ne-a spus că după recalculare primește doar trei lei în plus. În timp ce oamenii sunt sfătuiți să stea acasă pentru a semna personal documentele aduse de poștaș, Casa de Pensii lansează și un avertisment! Escrocii profită de recalculare și încearcă să fure banii pensionarilor. 

Câți bani primesc pensionarii la recalculare. Ultimele date

„Escroci sunt multi care nu muncesc pentru că li se dă bani gratis. Aștept o pensie frumoasă, zic eu. Cu cât se va mări? Cu vreo cinci...”, spune o pensionară.

„Stau acasă să primesc decizia. După calculele mele cu vreo 200 de lei. Am foarte mare ajutor de la băiat, am un băiat care mă ajută foarte mult.”, a adăugat o altă femeie.

„Mi-a venit decizia, mi-au mărit-o cu trei lei. Aveam 1105 lei și acum am 1108 lei. La recalculare marele avantaj, 3 lei, ce să faci cu trei lei...”, zice un bărbat.

„La 40 de ani de muncă, am 2800 lei.”, a completat un pensionar.