MENIU

Pensionarii au primit tichete de Crăciun, înainte de ALEGERILE PREZIDENȚIALE

Tichetele de Crăciun pentru pensionarii din Bacău au venit mai devreme anul acesta. Primăria s-a grăbit să împartă bonurile valorice chiar înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Autorităţile locale au cheltuit 1,5 milioane de lei pe aceste tichete.

Încă din 2007 a început Primăria Bacău să distribuie tichete pentru pensionari, însă, în alţi ani, acestea ajungeau la beneficiari în preajma Sărbătorilor Pascale şi a Crăciunului. Anul acesta, pensionarii s-au trezit cu poştaşul la uşă mai devreme decât s-ar fi aşteptat exact cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale.


Pentru că autorităţile s-au grăbit să împartă tichetele, programul poştaşilor a fost dat peste cap.

Într-un interval scurt de timp au avut de distribuit, pe lângă corespondenţa obişnuită, cardurile de sănătate, tichetele cu alimente de la Uniunea Europeana şi cele cadou din partea Primăriei. 15.000 de pensionari din Bacău primesc, în această săptămână, tichete de masă.

În anii trecuţi, tichetele erau aduse de angajaţii Primăriei. Reprezentanţii administraţiei locale au declarat că au ales serviciile Poştei deoarece angajaţii din Primărie au şi alte atribuţii. Desigur, serviciile poştale au costat alţi bani.