MENIU

Pensionară de 75 de ani din Germania, arestată pentru că ar fi fost "creierul" unui grup care plănuia atacuri teroriste

Pensionara care planuia un atac terorist

O pensionară de 75 de ani din Germania a fost reținută pentru terorism. Femeia este acuzată că ar fi liderul unui grup care plănuia mai multe atacuri, inclusiv răpirea unui politician. 

Grupul de extremă dreaptă, pe care îl conducea femeia este suspectat că ar fi încercat să atace instalații energetice cu scopul de a provoca pene de curent în toată țara. În plus, membrii grupului, adepți ai mișcării anti-vaccin, intenționau să îl răpească pe ministrul german al sănătății. Deocamdată nu este clar cât de aproape a fost grupul de a-și îndeplini obiectivele. În luna aprilie, alți patru bărbați, care aveau legătură cu aceste comploturi, au fost arestați. 

Identificată doar ca Elizabeth R, în conformitate cu normele legale germane, profesoara pensionară în vârstă de 75 de ani din landul Saxonia, în estul țării, este suspectată că a fost ceea ce anchetatorii au numit „creierul ideologic” din spatele grupului de extremă dreapta, care a planificat răpiri și atacuri asupra instalațiilor energetice menite să provoace pene de curent în toată Germania.

Patru bărbați care aveau legătură cu aceste comploturi au fost arestați în aprilie. S-a constatat că aceștia dețineau arme grele și că încercau să obțină materiale explozive.

Imaginile difuzate vineri o arată pe Elizabeth R coborând dintr-un elicopter al poliției strângând în brațe o pungă de hârtie după ce a ajuns joi la Karlsruhe, unde un judecător de la Curtea Federală de Justiție a plasat-o în arest la domiciliul ei din Flöha, în Saxonia.

 

Mai multe articole despre:
pensionara germania atac terorist