MENIU

Pensiile vor fi plătite înainte de Paște! Majorări "spectaculoase" pentru unele categorii

<p>Legea pensiilor</p>

Pensiile aferente lunii aprilie vor începe să fie plătite de luni, iar pentru pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă majorarea va fi spectaculoasă, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi. El a dat asigurări că toate pensiile vor fi plătite până la data de 15 aprilie.   

,,Până în data de 15 aprilie, orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj'', a spus Budăi.

Ministrul a dat și câteva exemple. Vezi lista

Şeful de la Muncă a dat asigurări din nou că majorarea de pensii prevăzută a fi aplicată de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei, nu este în pericol şi sunt banii necesari în buget.

Băsescu: "Pensionarii au fost păcăliţi de Dragnea şi ai lui"

Ministrul Muncii a explicat și de a întârziat plata alocațiilor pentru copii.

,,Ordonanţa de urgenţă privind majorarea alocaţiilor copiilor a fost adoptată în februarie de Guvern, însă, pentru a putea plăti sumele, era nevoie ca preşedintele României să promulge Legea bugetului de stat'', a spus acesta.

,,Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se plătesc din mai”, a mai spus ministrul Muncii.

 

 

Mai multe articole despre:
Paşte pensiile