MENIU

Pensiile se plătesc mai devreme în această lună, pentru Paște

Pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă vineri că pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, pentru cumpărăturile de Paşte.   

”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinţii şi bunicii noştri să aibă timp pentru a-şi face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Anul acesta, sărbătoarea Paştelui va fi pe 16 aprilie, iar catolicii vor sărbători Paştele pe 9 aprilie.

Numărul mediu de pensionari a fost de 5,004 milioane de persoane în 2022, în scădere cu 75.000 de persoane faţă de anul precedent, în timp ce pensia medie lunară a crescut cu 11,3% până la valoarea de 1.855 lei, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Anul trecut, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,607 milioane de persoane, în scădere cu 47.000 de persoane faţă de anul precedent.

Pensia medie lunară de asigurări sociale de stat a fost de 1.775 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,6%, comparativ cu 53% în anul precedent.

Potrivit INS, indicele pensiei medii reale a pensionarilor de asigurări sociale de stat, calculat ca raport între indicele pensiei nominale nete pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum, a fost de 96,6%.

Mai multe articole despre:
pensii romania budai