MENIU

Pensiile scindează coaliția. Cum vrea guvernul să îndrepte haosul de după recalculare - SURSE

Executivul ar lua în calcul o serie de măsuri țintite pe anumite categorii

Se caută soluții pentru pensiile românilor! Anunțul care îi vizează pe pensionarii cu grupe sau cei cu dizabilități a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, o discuție din grupul de lucru al Ministerului ar fi introducerea unor ajutoare sociale separate de pensie, care să vină în sprijinul acestor categorii. 

Scenariul care a ajuns pe masa guvernului îi vizează, potrivit sursei citate, pe pensionarii care au beneficiat de grupe de muncă și pe cei cu dizabilități. În cazu ambelor categorii executivul ia în calcul acordarea unui ajutor social, pe lângă pensiile pe care le încasează.

Pensie pentru limita de vârstă. Ce se schimbă pentru mamele cu mai mulți copii

Măsura ar viza corectarea inechităților apărute după recalculare prin noua lege a pensiilor, în urma cărora aceste categorii și-au văzut veniturile diminuate semnificativ.

Potrivit reglementărilor în vigoare, aceste categorii ar urma să aibă pensiile înghețate în sensul că la indexări nu s-ar aplica decât din momentul în care suma de pe hârtie ar ajunge la suma în plată.