MENIU

Pe urmele banilor din campanie. Partidele au rămas cu datorii după prezidenţiale

Politicienii, pe minus. Oare prin ce metode vor reveni pe plus?!

Noi consultări, luni, la Cotroceni. Şefii celor două Camere ale Parlamentului vor discuta cu preşedintele Iohannis despre priorităţile noii sesiuni. Una dintre teme: legislaţia pentru finanţarea partidelor.

Schimbările sunt cerute în contextul în care în unele anchete penale s-a vorbit despre bani direcţionaţi fraudulos spre campanii electorale, potrivit StiriTVR.ro.

Mai multe cazuri de încălcare a regulilor de finanţare a semnalat şi Autoritatea Electorală Permanentă, care a contabilizat şi datoriile partidelor după prezidenţiale.

Cele mai multe dintre partide au încheiat campania pentru prezidenţiale cu datorii importante.

Alinaţa electorala PSD, UNPR, PC a avut venituri de aproape 6,5 milioane de lei, dar cheltuielile au depăşit 20 de milioane de lei. Au rămas datorii de aproape 14 milioane de lei.

Liberalii şi democraţii care au susţinut campania lui Klaus Iohannis a strâns venituri de 5 milioane de lei şi cheltuieli de peste 7 milioane de lei. Datoriile depăşesc 2,7 milioane de lei.

Mişcarea Populară şi Elena Udrea au plăţi restante de aproape 700 de mii de lei, iar Călin Popescu Tăriceanu a cheltuit peste 1,3 milioane de lei şi a rămas cu datorii de sub 500 de mii de lei. Mai multe...

Mai multe articole despre:
partide politice finanţarea partidelor