MENIU

Pe cine ar vrea Nicolae Ciucă să pună premier: „Va fi de la PNL”

Pe cine ar vrea Nicolae Ciucă să pună premier: „Va fi de la PNL”

Într-o declarație recentă care ar putea schimba traiectoria Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, președintele formațiunii, a abordat tema alegerii premierului în cazul în care liberalii vor câștiga alegerile prezidențiale. 

Liderul liberalilor a explicat că are deja o listă cu cinci nume din partid care ar putea fi nominalizate pentru funcția de șef al Executivului, dar momentan nu poate divulga niciun nume.

„Nu v-am spus încă, pentru că nu am luat o decizie în partid. Avem cinci variante, cinci nume pe care le analizăm. Nu pot să vă dau niciun nume momentan. Dacă vă dau un nume, se supără ceilalți patru. Discutăm despre un premier din PNL“, a afirmat Ciucă.

Ciucă anunță că rupe coaliția de guvernare: PSD are în ADN abuzul de putere. Rămânem în Executiv pentru a împiedica escaladarea abuzurilor

Proiectul politic al PNL, a subliniat Ciucă, se bazează pe ideea unui tandem solid între președinte și premier, destinată să asigure continuitatea și stabilitatea guvernării. Întrebat dacă în cazul câștigă alegerile prezidențiale și desemnează tot un premier liberal, nu ar însemna să acapareze PNL toată puterea, Ciucă a subliniat ca liberalii vin cu o echipă.

„Premierul va fi de la PNL pentru că noi vom veni cu un tandem președinte - premier,” a declarat liderul liberal.

Diferența este că noi venim cu o echipă. Atunci când desemnăm președintele și premierul, nu avem certitudinea că vom câștiga majoritatea, așa cum nu o are nimeni. Dar asta nu înseamnă că, atunci când discutăm despre formarea unui guvern, nu vom negocia și cine va ocupa anumite funcții. Niciodată nu s-a pus problema în acest fel.

Președintele este obligat să respecte Constituția, iar partidele să numească un premier.

În momentul în care vom prezenta proiectul prezidențial și programul guvernamental, premierul care va fi ales la nivelul PNL va prezenta acel program“, a subliniat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a dezvăluit cu cine ar vrea să facă o coaliție. PSD este exclus: „M-a dezamăgit Marcel Ciolacu”

 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca pnl liberali premier prim ministru