MENIU

Paul de România, interviu sfidător după ce a fentat justiția din România: "Nu sunt obișnuit să fiu arestat”

Autointitulatul "prinț" Paul de România sfidează justiția română, într-un interviu acordat recent unei publicații din Malta, țară care amână extrădarea sa pentru a-și executa pedeapsa primită în dosarul "Ferma Băneasa". Fugarul le-a declarat jurnaliștilor că nu este "obișnuit să fie arestat", deși acest lucru i s-a întâmplat în România.

"Nu sunt obișnuit să fiu arestat, așa că atunci când vii în Malta pentru un eveniment important în care devii mare maestru și invitatul de onoare și ești abordat de patru persoane care spun că ești arestat, este nu prea plăcut”, a spus Paul de România, într-un interviu pentru Time of Malta.

Publicația precizează că afirmația pare să fie o minciună, pentru că Ordinul Suveran Militar al Maltei – care pretinde continuitate cu ordinul Cavalerilor Ospitalieri – a declarat că prințul nu este membru al organizației și nici nu a fost invitat la niciunul dintre evenimentele acesteia.

Paul de România a descris și condițiile de detenție din Malta. „Nu a fost prea rău. Oamenii au fost cumsecade, destul de corecți cu mine... dar este foarte deranjant să ajungi într-un loc frumos precum Malta și să te trezești închis într-o închisoare”, a precizat acesta.

Controversatul personaj n-a ezitat să acuze autoritățile din România inclusiv de faptul că ar fi încercat să le "corupă" pe cele din Malta.

„Mă voi întoarce (în Malta - N.R.). Trebuie să diger ce s-a întâmplat, dar nu dau vina pe Malta; dau vina pe români care încearcă să corupă Malta”, a spus el. Au înțeles că românii au încercat să-i păcălească. Românii i-au folosit pe maltezi ca să facă ce vor ei".

Autointitulatul prinț a discutat cu Time of Malta prin videoconferință, de la Paris, unde s-a refugiat după ce
instanţa din Malta a dispus măsura controlului judiciar şi eliberarea acestuia, pe cauţiune, după ce a stat mai mult de 2 luni în arest.

INTERVIUL INTEGRAL