MENIU

Paul al României şi Remus Truică vor să scape de măsura arestului la domiciliu

Paul al României şi Remus Truică vor să scape de măsura arestului la domiciliu

Un nou episod din celebrul dosar Băneasa se derulează astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Paul al României şi controversatul om de afaceri Remus Truică vor veni în faţa judecătorilor pentru a încerca să scape de arestul la domiciliu. Între timp, DNA cere arestarea altor patru afacerişti implicaţi în tranzacţiile de milioane de euro cu terenuri şi păduri.

DNA cere arestarea preventivă în lipsă a patru oameni de afaceri israelieni, milionari, implicaţi în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, în care Remus Truică şi autointitulatul Paul al României sunt inculpaţi. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor.

Cei patru oameni de afaceri sunt: Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz și Moshe Agavi. Potrivit procurorilor, acțiunea abuzivă a inculpaților a avut drept consecință prejudicierea statului român cu peste 9,5 milioane euro, care constituie în același timp și folos necuvenit pentru prințul Paul, Remus Truică și membrii grupului infracțional. Averea lui Steinmetz este evaluată de Forbes la 1,2 miliarde de dolari, ea provenind din afaceri cu diamante, minerit și proiecte imobiliare.

Mai multe articole despre:
Băneasa dosar Remus Truică Paul al României