MENIU

Paturile ATI din Capitală, SUPLIMENTATE. Ioana Mihăilă: "Toate spitalele care au secţii de boli infecţioase primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19"

Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că au fost suplimentate paturile de terapie intensivă în unităţile medicale din Bucureşti pentru pacienţii cu patologie COVID-19. 

"Deja au fost suplimentate paturile de terapie intensivă. Deja Babeş a cerut şi a primit aviz de la Direcţia de Sănătate Publică pentru suplimentare. Mai mult, Spitalul Universitar de Urgenţă a pus la dispoziţie aproximativ 250 de paturi pentru pacienţi COVID, din care 28 de paturi pentru terapie intensivă şi 20 de paturi pentru terapie intermediară", a afirmat ministrul Sănătăți, citat de Agerpres.

Ea a spus că "majoritatea spitalelor plurispecializate" au ambele tipuri de circuite: COVID-19 şi non-COVID-19.

De asemenea, Ioana Mihăilă a ținut să precizeze și că toate spitalele care au secţii de boli infecţioase, cum sunt Victor Babeş sau Matei Balş, sau cele de de pneumologie primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19. 

De la o zi la alta, valul patru al pandemiei de coronavirus câștigă teren în România. Țara noastră a înregistrat, astăzi, un nou record negativ al infectărilor cu COVID-19 din ultimele patru luni. Vorbim despre peste 1.500 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 raportate în ultimele 24 de ore. A crescut și numărul deceselor, și asta deoarece vorbim despre 28 de decese de vineri și până astăzi. 

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 în spitale este de 2.887. Dintre acestea, 358 sunt internate la ATI. Îngrijorător este și faptul că din totalul pacienților internați, 84 sunt minori, 82 fiind internați în secții și 2 la ATI.