MENIU

Patru tineri care au încercat să se sinucidă au fost puşi să-şi citească biletele de adio

Două prietene au publicat un video emoţionant în care diferite persoane care au vrut să-şi pună capăt zilelor îşi citesc biletele de adio. Ideea acestei iniţiative este aceea de a da speranţă celor care se luptă cu propriii lor demoni. Genevieve Mora şi Jazz Thornton au fondat Voices of Hope pentru a evidenţia problemele legate de sinucidere şi a transmite un mesaj puternic „A trăi este mai bine!”.

Jazz Thornton apare în video alături de alţi trei supravieţuitori ai unor tentative de suicid. Aceştia doresc să arate că întotdeauna există o umbră de speranţă de care trebuie să te agăţi. Cei patru îşi citesc propriile bilete de adio pe care le scriseseră celor dragi.

„Ideea acestui filmuleţ mi-a venit pentru că am vrut să arată oamenilor că există speranţă într-un mod în care acest lucru nu mai fusese arătat în trecut”, a explicat Jazz pentru Daily Mail.

Ea a intrat în comă în urmă cu doi ani în urma unei tentative de suicid.

„M-am luptat cu depresia ani de zile. Nu puteam să văd binele în nimic. La început, m-am gândit să mă sinucid din cauza suferinţei mele, apoi am ajuns să mă urăsc pe mine însumi. Mă uram atât de tare încât nu mă mai puteam privi în oglindă. Mă gândeam că viaţa mea este o povară pentru ceilalţi şi mă simţeam complet singură. Voiam ca această durere să înceteze şi am gândit că sinuciderea este singura opţiune”, a povestit tânăra de doar 22 de ani.

Ea se declară acum fericită că nu a reuşit ceea ce-şi propusese. „Nu doar că sunt fericită, dar mă bucur că am ocazia să le vorbesc celor din tânăra generaţie despre faptul că niciodată nu trebuie să îşi piardă speranţa”, a mărturisit aceasta.

Iniţiativa lui Jazz este aceea de a spune poveşti care au pornit din intuneric şi au ajuns la lumină, la bucurie.

După ce au citit biletele de adio, cei patru protagonişti ai filmuleţului au fost rugaţi să scrie un bilet intitulat „Dragă sinucigaşule”, în care să vorbească propriului lor eu, celui căruia îi trecuseră prin minte ideea sinuciderii. Astfel, ei le arată celor care urmăresc filmarea că speranţa nu trebuie abandonată niciodată, în ciuda tuturor trăirilor de multe ori insuportabile.

„Oamenii se grăbesc în a-i judeca pe cei care suferă de tulburări mintale. Ei sunt priviţi ca fiind slabi. Noi vrem să schimbăm acest lucru şi să arătăm oamenilor că bolile mintale sunt reale, la fel ca toate celelalte boli”, a spus co-fondatorul Voices of Hope, Genevieve Mora.

Cele două tinere vor porni într-un turneu în Noua Zeelandă pentru a informa elevenii din liceele din această ţară, după ce au câştigat o sponsorizare de 30.000 de dolari. Turneul va fi intitulat „Îndrăzneşte să visezi”.

Mai multe articole despre:
citit tineri ştire emoţionant