MENIU

Patru luni de la tragedia din Colectiv: comemorare emoţionantă în faţa clubului

Flori, lumânări şi mărţişoare pentru cei 63 de tineri care s-au stins în teribilul incediu de la clubul Colectiv. Se împlinesc patru luni de la moartea lor, şi, cum februarie nu are data de 30, zeci de bucureşteni i-au comemorat luni, pe 29.

Zeci de oameni s-au strâns luni, 29 februarie, la Colectiv, ca să comemoreze patru luni de la teribilul incendiu. Au fost acolo şi câţiva răniţi din acea noapte groaznică.

"Nu mă simt bine. Sunt încă în recuperare şi încă mai am de tras. Mai am nevoie de nişte intervenţii chirurgicale. (...) Sufletul n-o să se împace niciodată, nu o să se vindece niciodată", a mărturisit una dintre victime.

Pentru mulţi, externarea după luni bune de tratament înseamnă începutul unei noi lupte.

"Avem grijă unde intrăm: câte persoane sunt, daca se poate sta lângă ieşire indiferent că e cofetărie, club sau sală de bowling. Acum trebuie să reînvăţăm să ne mişcăm... Am reînvăţat să merg. Vreo cinci zile mă clătinam. Acum mâinile nu-mi mai sunt funcţionale 100%", a mai povestit unul dintre supravieţuitorii incendiului.

Tot la Colectiv a fost luni şi unul dintre primii salvatori, care au ajuns la Colectiv - un tânăr care suferă enorm că n-a putut ajuta pe toată lumea.

"Au fost cele mai urâte momente trăite de mine vreodată. Încă mai visez noaptea şi când rămân singur îmi e frică de singurătate... Încă am remuşcări. În zona aceea am resuscitat o persoana care mi-a murit în braţe şi acea persoana mă atacă psihic pentru că n-am putut să fac nimic pentru ea", a povestit acesta.

Unii dintre participanţi au adus mărţişoare. 63 de oameni au murit la Colectiv. Alţi 100 au fost răniţi. 13 sunt şi acum prin spitale, cei mai mulţi în Belgia.