MENIU

Criza imigranților.Patriarhia: Ne vom implica în ajutorarea refugiaților care vor ajunge în România

Criza imigranților. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a anunțat, miercuri, că instituția se va implica in ajutorarea refugiaților care vor ajunge în țară și că va sprijini autoritățile române în cazul în care România va găzdui refugiați.

Criza imigranților. "Chiar dacă refugiații sunt de alt neam, cultură și credință, pentru noi, creștinii, sunt semenii noștri aflați în dificultate, ca urmare a unui conflict sângeros din țara lor. Așa că toți românii ortodocși trebuie să acționeze cu dragoste de semeni, în baza credinței creștine. De asemenea, Patriarhia are în vedere și sprijinirea autorităților în eventualitatea în care România va găzdui refugiați. De altfel, în București există o comunitate de creștini arabi, sprijinită de BOR", a spus părintele Stoica, informează HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a vorbit, totodată, despre colectarea din 2014, organizată în toate bisericile și mănăstirile din țară și din străinătate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria. Suma strânsă a fost de 500.00 de euro.

Criza imigranților. Ministru slovac: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave

 



Criza imigranților. Totodată, părintele a explicat că autoritățile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutoare a acestor semeni.

"Am văzut că autoritățile statului român deja se pregătesc. În mod firesc, autoritățile trebuie sprijinite în demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai noștri care, realmente, sunt într-o situație dramatică. Ceea ce am declarat are legătură cu credința noastră. Credința se manifestă prin fapte. Între credință și dragostea față de semeni există o legătură", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Victor Ponta: Am discutat cu Iohannis despre imigranţi. Nu e momentul pentru discursuri populiste

 



Criza imigranților. În plus, Constantin Stoica a ținut să precizeze că, recent, Patriarhul Daniel, vorbind unui grup de tineri iordanieni aflați în vizită, în România, a spus că tinerii trebuie educați în spriritul păcii și respectului reciproc.

"Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică o construire a societății fără referinta la Dumnezeu și la religie. Societatea este confruntată cu criza economică și financiară, dar și cu multe conflicte armate, cu războaie și cu violență, ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem, în aceste zile, cum în Europa refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De aceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi", a adăugat Constantin Stoica.

Criza imigranților. Predoiu: Ponta e mai mult preocupat de moschei. Ce ar trebui să știe ignorantul

 



Criza imigranților. Conform AP, peste 332.000 de refugiați din Orientul Mijlociu și Asia au sosit, până în prezent, în Europa, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent.

Germania a acceptat mult mai mulți imigranți decât restul celor 27 de state membre UE, iar în state de frontieră aflate în prima linie - Grecia, Italia, Macedonia, Serbia și Ungaria - au avut loc confruntări între poliție și imigranți, ciocniri între imigranți, iar unele persoane au murit pe mare, în condițiile în care mii de oameni traversează zilnic Mediterana în ambarcațiuni periculoase, în schimbul unor sume de bani plătite traficanților.