MENIU

Pastila pentru suflet - Pilda zilei - Care a fost cea mai frumoasă pomană primită de un cerșetor

Pastila pentru suflet

Rugăciunea zilei Rugăciunea pentru binecuvântarea începutului de săptămână„Slavă Ție, Împărate, Dumnezeule atotputernice, Care, cu purtarea Ta de grijă cea dumnezeiască și de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine, păcătosul și nevrednicul, a mă scula din somn și a dobândi intrare în casa Ta. Primește, Doamne, și glasul rugăciunii mele, ca și al sfintelor și înțelegătoarelor Tale puteri, și binevoiește ca, din inimă curată și cu duh de umilință, să Ți se aducă Ție laudă din necuratele mele buze; ca și eu să mă fac părtaș fecioarelor celor înțelepte, cu luminată făclia sufletului meu, și să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul cel slăvit în Tatăl și în Duhul Sfânt. Amin!”

Gândul zilei

„Cei ce se ostenesc mult și devin smeriți pentru că simt că au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pe care îl cer prin rugăciune, aceia primesc harul facerii de minuni.”(Luca 5:1-11)- Patriarhul Daniel

Știai că?

Anaforaua reprezintă o rugăciune din cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii ce se rostește de către preot, în numele poporului, în care se mulțumește lui Dumnezeu, pentru împlinirea mântuirii de către Fiul și Duhul Sfânt. Acest termen provine din limba greacă și înseamnă „punere înainte”.

Pilda zilei     

Ce putem da, când nu avem ce?

Ce putem da unui semen al nostru când nu avem nimic la îndemână?

Într-o zi, un mare scriitor rus, care avea obiceiul de a nu umbla cu banii la el, întâlni pe un cerșetor, care-i întinse mâna, cerându-i de pomană. Scriitorul, care avea o inimă foarte bună, se căuta prin buzunare, se scotoci, dar nu găsi nici o lescaie.
Atunci, plin de dragoste, întinse mâna cerșetorului:
– Iată, dragul meu, nu am niciun ban la mine, dar îți dau o strângere de mână, cu toată dragostea.
Cerșetorul îi strânse mâna și, cu glas cald de recunoștință, răspunse:
”Mulțumesc, domnule!… Nimeni până la dumneavoastră nu mi-a dat o pomană atât de frumoasă”

Fiecare dă din visteria sufletului său ceea ce are! Întotdeauna găsim să dăm ceva aproapelui nostru! Dacă nu avem bani, putem oferi un gând bun, o vorbă plină de iubire și, mai ales, în aceste vremuri de restriște putem face milostenia sufletească, care este mai de preț decât orice alte bunuri trecătoare.

Citiți mai multe pe realitateaspirituala.net.

 

Mai multe articole despre:
Pastila pentru suflet