PASTILA PENTRU SUFLET - Care este PILDA zilei - Rugăciune în Post
PASTILA PENTRU SUFLET 20 noiembrie.
Pilda zilei
Rugăciune în Post
Odată, un bătrân a fost întrebat:
Părinte! Învață-mă cea mai puternică rugăciune pentru că începe postul. Pentru că mă rog, mă rog, dar Dumnezeu nu mă aude. Acum începe și postul și aș vrea să am inima liniștită. Bătrânul, zâmbind, i-a răspuns:
Doi oameni erau pe o insulă pustie și nu puteau să primească ajutor de nicăieri. Și s-au rugat – fiecare cât a putut mai bine. Mai întâi de toate, aveau nevoie de mâncare. S-au rugat și Dumnezeu a trimis mâncare unuia din belșug, iar celuilalt deloc. Apoi aveau nevoie de un loc în care să se adăpostească de vreme. Unul a găsit o peșteră confortabilă, iar celălalt nimic. Pentru a pleca de pe insulă era nevoie de o barcă. Unul a găsit o astfel de barcă la mal, iar celălalt, nu. Când cel care a găsit barca a vrut să urce în ea și să plece de pe insulă, s-a gândit că prietenul său se află în aceeași nenorocire și a decis să-l ia cu el. Când au plecat din insulă, cel dintâi l-a întrebat pe celălalt:
De ce, indiferent ce i-am cerut lui Dumnezeu, Dumnezeu mi-a dat, dar ție nu? Celălalt a răspuns:
Dumnezeu mi-a dat tot ce i-am cerut ! Pentru că în toată această vreme i-am cerut doar un singur lucru: Să te ajute pe tine !
Rugăciunea zilei
Rugăciune pentru spor către Sf. Apostol și Evanghelist Matei!
,,Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridică de pe umerii mei povara sărăciei și dă-mi drum drept și lumina. Arată-mi calea, soluția, oamenii și locurile în care pot beneficia de toate informațiile necesare pentru a mă elibera de aceasta situație. Adu-i în preajma mea pe cei ce mă pot ajuta și deschide-mi ochii să îi pot recunoaște!”.
Gândul zilei
„Oricâtă știință, avere și cinste am avea, oricâtă rugăciune și nevoință am face, nu ne putem mântui dacă nu ne iubim, dacă nu ne iertăm și dacă nu ne ajutăm unii pe alții, pentru că Dumnezeu este dragoste!” – Arhimandrit Cleopa Ilie
Știai că?
Ripidele sunt obiecte de cult, confecționate din metal sau lemn, în formă de paletă, îmbogățite cu motive decorative, cu stilizări florale, geometrice, ca aripi, ce simbolizează pe heruvimii și serafimii care stau în chip nevăzut în jurul Tronului slavei dumnezeiești și în jurul sfintei mese, ocrotind Sfintele Daruri. Sunt folosite la procesiuni și a marilor ceremonii religioase, purtate de copii îmbrăcați în stihare, ce le poartă înaintea soborului preoțesc.