MENIU

PASTILA PENTRU SUFLET - Care este gândul zilei - 29 octombrie

Pastila pentru suflet - 29 octombrie

Sfinții zilei  Sfântul Ierarh Averchie, Episcopul Ierapolei, cel întocmai cu Apostolii; Sfinții 7 tineri din Efes.Rugăciunea zileiCătre Născătoarea de Dumnezeu, pentru curățirea de patimi și bună întocmire lăuntricăPreasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ceea ce ești una curată cu sufletul și cu trupul! Caută spre mine, scârbavnicul, necuratul, care mi-am înnegrit sufletul și trupul cu spurcăciunea vieții mele pătimașe și iubitoare de plăceri; curăță mintea mea pătimașă, curăță și bine întocmește gândurile mele care rătăcesc și orbecăie; pune în rânduială simțămintele mele și călăuzește-le, slobozește-mă de reaua și urâta deprindere a patimilor necurate ce mă tiranisește, pentru ca slobozindu-mă din bezna păcatului, să mă învrednicesc a te preaslăvi și a te lăuda cu îndrăznire pe tine, ceea ce singură ești Maica Luminii Adevărate a lui Hristos, Dumnezeul nostru, căci pe tine te binecuvântează și te slăvește cu El și în El toată făptura cea văzută și cea nevăzută.

Gândul zilei                                                                                                                               

„Când un om învață să iubească un om, va ști apoi să iubească milioane de oameni care se aseamănă cu acel om.” – Cuviosul Sofronie

Știai că?

 Ierarh este o persoană  confirmată prin hirotonie, de rang superior din cadrul bisericii, care conduce o eparhie (episcop, arhiepiscop, mitropolit sau patriarh). Ierarh este folosit aproape cu exclusivitate, ca apelativ al sfinților episcopi, în titulatura lor generală ( ex.Sfântul Ierarh Nicolae). Ierarhul sau Arhiereul este cea mai mare demnitate dată de Hristos omului în Biserică. După cum apostolii au fost egali între ei, tot așa și arhiereii după treapta harică a hirotoniei, orice titlu administrativ ar purta, sunt egali între ei

Pilda zilei

Căutăm la sfârșit cu disperare ceea ce am pierdut în zadar!

Viața este un pumn de pietricele colorate!
Un om a găsit o pungă mare cu pietricele colorate pe țărmul unei ape. A luat-o și mergând spre casă începu să arunce pietricele în apă, ținti păsările care treceau pe deasupra, se amuza aruncându-le aiurea. În momentul în care mai avea în pungă doar două, trei pietricele, pe care se pregătea să le arunce și pe astea fără rost, s-a întâlnit cu un vecin, acesta s-a uitat la pietricele după care zise:
– „De unde ai pietricelele acestea, fiindcă sunt foarte prețioase!”
Aflând asta, omul nostru plecă disperat să caute pietricelele aruncate aiurea, dar era greu să mai recupereze ceva.
Așa facem și noi cu zilele vieții noastre.

Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună,  fiecare an sunt comori care trec (o zi, o săptămână, o lună, un an…sunt trăite decât o dată, nu de mai multe ori); e imposibil să le mai recupereze cineva, să le mai retrăiască, pentru că timpul nu poate fi reluat. Tocmai de aceea trebuie să folosim bine timpul, cu înțelepciune, iubire și măsură, în lumină, atunci când îl primim/avem, ca să fim bine plăcuți lui Dumnezeu.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net.

Mai multe articole despre:
pastila pentru suflet