MENIU

Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare

Ciorbă de miel, drob, ouă, friptură, cozonac şi alcool. Nutriţionist: Cât să mănânci din fiecare

Paşte 2019. Drobul e bun pentru că el conține multă verdeață care compensează faptul că e făcut din măruntaie, potrivit nutriționiștilor. Însă, pentru evitarea problemelor digestive, se recomandă limitarea "avântului culinar al sărbătorilor" printr-o alimentație ponderată. "Toată lumea poftește la mâncărurile românești tradiționale, însă trebuie să se limiteze la câte puțin din fiecare, puțin alcool și grăsimi", recomandă Eduard Adamescu, nutriționist.

Paşte 2019. Primii vizați sunt cei care au ținut post. Trebuie să evite o masă abundentă, bogată în grăsimi. Dacă mâncați ponderat și nu aglomerați toate preparatele la o masă nu veți avea probleme din cauza digestiei îngreunate. În schimb, dacă mâncați drob, ouă, ciorbă de miel și prăjituri, în cantități mari și toate la o masă, combinate cu alcool, veți avea de suferit. "Din ouă și carne în combinație cu alcool apar probleme digestive, pornind de la indigestie până la pancreatita acută", avertizeza Eduard Adamescu.

"Drobul e bun"

Mai exact, ar trebui ca la masa de dimineață să fie suficiente două ouă, o felie de drob și una de cozonac. "Drobul e bun pentru că el conține multă verdeață care compensează faptul că e făcut din măruntaie. Îl puteți consumă la micul dejun. Nu exagerați cu ouăle. Sunt suficiente două pe zi", este sfatul nutriționistului Eduard Adamescu.

De ce se mănâncă miel de Paşti? Motivul este unul extrem de important

Paşte 2019. La prânz, puteți mânca o ciorbă de miel, o friptură cu salată și garnitură și eventual un desert, alături de un pahar de vin.

"Ciorba de miel e bună mai ales dacă e făcută cu borș, verdeață și nu e foarte grasă. Friptura de miel nu trebuie să aibă mai mult de 150 de grame porția. Eu recomand să fie consumată cu salată sau garnitură", mai sfătuiește medicul Eduard Adamescu.

Cine NU ar trebui să consume carne de miel de Paşte. Sub nicio formă!

Rolul salatei și al garniturii este de a echilibra o masă și în același timp de a reduce numărul de calorii și cantitatea de grăsimi a alimentelor tradiționale consumate. Masa de seară nu trebuie să fie din nou un festin. Pentru cină rezervați-vă ceva ușor, eventual o friptură rece cu salată și renunțați la dulciuri.

"Evitați prăjelile!"

Pentru ca digestia să se facă fără probleme, specialiștii în nutriție recomandă să consumați carne de miel cât mai slabă și să o preparați fie la grătar, fie la cuptor pentru a-și păstra calitățile nutritive.

"Evitați prăjelile, din cauza compusilor toxici și aportului caloric mare. Spre deosebire de carnea preparată la grătar, cea prăjită își păstrează o mare parte din grăsime, fiind un stimulent al secreţiei de suc gastric care provoacă arsuri sau dureri de stomac", explică nutriționistul Eduard Adamescu.

Ciorba de miel. Greşeala pe care gospodinele o fac an de an când o prepară

Paşte 2019. După ce ați savurat această masă copioasă, faceți o plimbare de o jumătate de ora, pentru a arde din calorii și grăsimi. Fără excese pentru cei cu boli cronice, bolnavii de diabet, cei care au afecțiuni cardiace, dar și cei care au antecedente de boli digestive (hepatită, ulcer) nu trebuie să uite de recomandările de dietă pe care le respectă și în zilele obișnuite.

"Bolnavii cronic trebuie să fie și mai atenți la alimente în zilele de sărbătoare. Nu le este interzis să mănânce produse tradiționale, însă nu trebuie depășite limitele", atenționează nutriționistul Eduard Adamescu.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
miel drob masă de Paşte drob de miel paste 2019