MENIU

Pastă de ardei copți cu vinete, la borcan pentru iarnă. Ideal pentru prepararea mâncărurilor

Pastă de ardei copți cu vinete, la borcan pentru iarnă. Ideal pentru prepararea mâncărurilor și ciorbelor, dar și pentru prepararea sosurilor pentru paste sau garnituri.

Pasta de ardei copți cu vinete

  • 1 kg de ardei roșii( capia;
  • ardei gras;
  • gogoșari);
  • 500 gr vinete;
  • 50 ml ulei de floarea soarelui;
  • 10 gr sare pentru murături;
  • opțional un ardei iute.

Compot de struguri. Rețeta fără conservanți. Ingredientul secret care îi va menține ca proaspeți timp îndelungat

Mod de preparare

Începe cu pregătirea vinetelor și a ardeilor care necesită spălare și ștergere. Optează pentru ardei mai mari și mai cărnoși pentru că aceștia vor fi supuși coacerii. De asemenea, alege vinete sănătoase, mai mari și mai coapte. Cu cât alegi ingrediente mai calitative, cu atât gustul preparatului va fi mai delicios.

Cum prepari pastă de ardei copți cu vinete

După ce ai pregătit vinetele și ardeii, le poți coace ca pentru zacuscă. Dacă dispui de un grătar cu lemne sau cărbuni, folosește-l pentru că atât vinetele cât și ardeii vor avea gust mai bun. În lipsa acestuia, poți apela la metoda aragazului sau a cuptorului.

După ce ai copt legumele, curăță-le și lasă-le la scurs în site separate. Nu curăța nici vinetele nici ardeii sub jetul de apă de la chiuvetă pentru că le vei diminua gustul. Curăță legumele umezindu-ți mâinile cu apă rece.

După curățare trece ardei prin mașina de tocat. Trece prin mașină și ardeiul iute, dacă optezi pentru gustul picant. Toacă și vinetele mărunt, folosind satârul sau chiar un blender.

Ia o cratiță mai mare și adaugă în ea uleiul. Apoi adaugă vinetele și ardeii și presară sarea peste ingrediente. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe delicioasa pastă de ardei copți cu vinete pentru maxim 30 de minute. Pe parcursul fierberii amestecă continuu cu o spatulă pentru a nu se lipi pasta de pereții cratiței.

Sterilizează borcanele și umple-le cu pasta fierbinte. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură pentru a se răci lent.

Cea mai gustoasă zacuscă. Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le căli: trucul lui Radu Anton Roman

Sursa

Mai multe articole despre:
pasta de ardei cu vinete mancare retete culinare