MENIU

Pașapoartele sunt eliberate și în acest weekend în București - Programul de lucru este de la 8.00 la 16.00

Pașapoartele sunt eliberate și în weekend în București - Programul de lucru

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti funcționează și în acest sfârșit de săptămână.

Prefectura Capitalei a anunțat prelungirea programului și pentru acest weekend a Serviciuui de Pașapoarte după ce a crescut numărul de cereri de eliberare a documentelor de călătorie.
Programul de lucru cu publicul va fi, sâmbătă şi duminică, de la 8,00 la 16,00, la punctele de lucru din Plaza Mall şi Park Lake. 
Și în timpul săptămânii a fost prelungit programul zilnic, până la ora 20,00. De asemenea, a fost suplimentat personalul cu sprijinul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi au fost alocate ghişee speciale pentru preluarea solicitărilor fără programare.

Solicitanţii de paşapoarte sunt rugaţi ca, „în situaţia în care au făcut o programare online şi nu se pot prezenta, „să o anuleze prin accesarea butonului "Anulează programare" din e-mailul de confirmare a programării”.

În plus, Prefectura Capitalei reamintește că „pentru a evita deplasarea în vederea eliberării pașapoartelor, există posibilitatea ca, la momentul depunerii cererii, să fie solicitată transmiterea acestora prin intermediul serviciilor de curierat rapid (contravaloarea acestui serviciu fiind suportată de solicitant)”.

„Instituția Prefectului - Municipiul București informează că, în contextul creșterii numărului de solicitări de pașapoarte, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, a fost dispusă funcționarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al Municipiului București și în zilele de sâmbătă, 12 martie și duminică, 13 martie 2022. Activitatea de lucru cu publicul se va deșfășura în intervalul orar 8.00 – 16.00, la punctele de lucru din Plaza Mall și Park Lake.
Această dispoziție vine în completarea măsurilor luate anterior pentru optimizarea fluxului mare de solicitări, și anume:
- programul cu publicul în timpul săptămânii a fost prelungit până la ora 20.00 (12 ore de funcționare/zi) ;
- a fost suplimentată capacitatea resursei umane cu sprijinul Direcției Generale de Pașapoarte;
- au fost alocate ghișee speciale pentru preluarea solicitărilor fără programare”, a transmis, vineri, Prefectura Capitalei.